مورخان معتقدند که اولین درب های اتوماتیک توسط یک ریاضیدان و مهندس یونانی ، هرون اسکندرانی اختراع شده است که در حدود سال 10 میلادی متولد شد. او برای توصیف نظریه ها و آزمایش های خود دو کتاب نوشت که به Pneumatica معروفند.
نسخه جامعی از آثار وی که در سال 1903 توسط انتشارات Teubner منتشر شد ، که در مورد مکانیزمی است که برای باز کردن درهای معبد استفاده شده است. حرارت حاصل از شعله های آتش ، باعث جمع شدن فشار هوا در داخل یک ظرف برنجی می شود.
درب های اتوماتیک آبی
این مکانیزمی که هرون طراحی کرده بود، آب را به درون محفظه های مجاور که به عنوان وزنه عمل می کردند ، پمپ می کرد ، و هنگامی که مردم برای عبادت می رسیدند می توانستند درهای معبد را با طناب و قرقره باز کنند. وی بعداً برای باز كردن دروازه های شهر برنامه مشابهی را پیاده كرد.
هرون با استفاده از روشی که در درب های اتوماتیک بکار برده بود، بیش از 80 وسیله مکانیکی طراحی کرد که با فشار آب ، بخار یا هوا کار می کردند.
به گفته جوزف نیدام مورخ در کتاب خود با عنوان “علم و تمدن در چین” که در سال 1986 نوشته است، یک درب اتوماتیک در قرن هفدهم در چین ساخته شد که با پدال پا کار می کرد. امپراتور یانگ از سوئی ، که از سال 604–618 سلطنت می کرد ، این درب اتوماتیک را برای کتابخانه سلطنتی نصب کرده بود.
در سال 1910 ، نویسنده اچ-جی ویلز در کتاب خود “وقتی خواب آلود بیدار می شود” به درب اتوماتیک اشاره می کند. در آن توضیح داده شده که چگونه دو مرد به سمت “دیواری کاملاً مستحکم” که “با یک ضربه محکم جمع می شوند” بالا می رفتند تا قبل از برخورد دیوارها به یکدیگر از آن عبور کنند.
درب های اتوماتیک مدرن
علی رغم تاریخچه ای که از پیدایش درب های اتوماتیک بیان کردیم ، در سال 1954 بود که دی هورتون و لو هیویت آمریکایی، اولین درب های اتوماتیک را که به شکل امروزی می شناسیم اختراع کردند.
پس از مطالعه مشکلات و ایراداتی که درب های دو محوره (درهایی که به دوطرف باز می شوند) داشتند، اولین درب اتوماتیک در سال 1960 در شهر کورپس کریستی تگزاس نصب شد. در همان سال اولین درب های کشویی اتوماتیک بصورت تجاری در بازار ظاهر شد و صنعت جدیدی را پایه گذاری کرد.
در طول دهه 1960 درهای کشویی اتوماتیک به تدریج متداول شدند. پس از آن کاربرد درب های اتوماتیک در ساختمان های تجاری مانند بانکهای بزرگ ، هتل ها و ساختمان های عمومی مختلف به طور فزاینده ای گسترش یافت.
سنسورهای تشخیص حرکت
در دهه 1970 ، سنسورهای حرکتی برای فعال کردن درهای کشویی اختراع شدند ، در آن زمان مفهوم درب های چرخشی کم مصرف مطرح شد و اولین درهای دسترسی افراد معلول آغاز شد.
همزمان با رشد صنعت ، انجمن سازندگان تشکیل شد و موسسه استاندارد ملی آمریکا اولین استاندارد درب های برقی ANSI A15610 را نوشت.
در دهه 1980 ، حسگرهای مادون قرمز معرفی شدند ، سپس درهای اتوماتیک گردان راه اندازی شدند. از آن زمان سنسورهای تشخیص حرکت به استاندارد صنعت درهای کشویی تبدیل شد.
اولین درب اتوماتیک کشویی در دهه 1990 اختراع شد ، زمانی که صنعت درب اتوماتیک به یک نیروی جهانی تبدیل شد. حسگرهای مادون قرمز فعال خیلی زود در انواع درهای اتوماتیک مورد استفاده قرار گرفتند.
امروزه درهای اتوماتیک را تقریباً در هر ساختمان تجاری می توان یافت. با استفاده از حسگرهای نوری یا حرکتی ، این اطمینان حاصل می کند که به محض نزدیک شدن به آنها باز می شوند.
هنگام نزدیک شدن به درب های امروزی، گویی با سحر و جادو باز می شوند و وقتی از درب عبور می کنیم خود آنها بصورت کارآمدی بسته می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید